VERTIMAS. Darlene Ouimet „Vertinama ir nevertinama dėl savo išvaizdos ir asmenybės“

Kiekvieną rytą 10 minučių ar kiek ilgiau rašau asmeninį žurnalą ir išvardinu visus dalykus, už kuriuos esu dėkinga. Tai veiksmingas būdas pradėti dieną, padedantis man nukreipti dėmesį pozityvia kryptimi. Nuo vaikystės viena mano dalis buvo aktyvi ir entuziastinga, bet šią mano dalį žmonės visuomet sumaigydavo (jos nevertindavo).

Atrodė, kad dėl šios savo dalies visada pakliūnu į bėdą, ir laimės jausmą aš pradėjau sieti su bėdomis. Ir dar blogiau, laimės jausmą aš pradėjau sieti su patrauklumo jausmu, o tai taip pat privedė prie smurto patyrimo. Vaikų įsitikinimų sistemos formuojasi pagal tai, kokius rezultatus jie gauna. Jeigu esu laiminga ir gaunu mušti arba jeigu esu graži ir patraukli ir gaunu mušti (ar patiriu seksualinį smurtą), tai pradedu manyti, kad būti laimingai ir patraukliai yra pavojinga. Mes išmokstame išlikimo metodų pagal gaunamus rezultatus ir tada pagal tai gyvename.

Aš būdavau vertinama už savo išvaizdą bei asmenybę ir tuo pat metu būdavau nuvertinama už savo išvaizdą ir asmenybę. Šis faktas sukūrė daug priešingų įsitikinimų sistemų, norą disocijuotis ir skirtingų asmenybės dalių poreikį.

Kai aš pakilau iš duženų, turėjau išmokti visiškai naujo būdo gyventi be savo iki tol naudotos, bet dabar nebereikalingos išlikimo sistemos. Vienas iš iššūkių buvo tas, kad šia sistema aš naudojausi TAIP ilgai, jog išmokti gyventi naujai buvo nemažas pasiekimas. Per pastaruosius kelerius metus radau dalykų, kuriuos atlieku kasdien ir kurie man labai padeda stiprinti mano naująją įsitikinimų sistemą, o vienas jų – išreikšti dėkingumą rašant apie visus dalykus, už kuriuos kasdien esu dėkinga.

Radau puikų tinklalapį, The Gratitude Log, kuriame galima publikuoti savo dėkingumą tiek kartų per dieną, kiek norisi, ir savo draugams siųsti dėkingumą išreiškiančias dovanas bei žinutes. Tai kiek panašu į Facebook, tačiau apima tik dėkingumą. Kiekvienas tų mažų pozityvių dalykų padeda man ryžtingai eiti pirmyn ir nesižvalgyti atgal.

Šviesi ir saulėta padėka!

Darlene Ouimet

Pastaba: Manau, svarbu paminėti, kad kol nebuvau atradusi tinkamos psichoterapijos, išbandžiau daugybę pozityvaus mąstymo ir pagalbos sau knygų bei seminarų, o mano nesėkmingi bandymai naudojantis šiomis priemonėmis pasiekti ilgalaikę sėkmę suteikdavo dar daugiau priežasčių jaustis nevykėle ir plakti save gėda bei kalte, kad nesugebu būti pozityvi, tad prašau suprasti, jog šiuos dalykus aš siūlau kaip pagalbines priemones tada, kai jums jau sėkmingai sekasi keisti savo įsitikinimų sistemą.

Originalus tekstas Emerging From Broken tinklaraštyje.

Kiti Darlene Ouimet / „Pakilimas iš duženų“ vertimai.

Jums rekomenduojame

0 comments