VERTIMAS. Darlene Ouimet „Drovumo kliūtys ir vedimas savo pavyzdžiu“

Mano pilnatvė leidžia man padrąsinti savo vaikus būti tuo, kuo jie yra, užuot buvus tuo, kuo aš manau, kad jie nori būti. Dėl to esu pakankamai pasitikinti savimi, kad sukurčiau jiems pasitikėjimo savimi pavyzdį. Nėra visiškai nieko bendra tarp manęs, kai buvau sudužusi, ir manęs, kokia esu dabar – visavertė. Jeigu nebūčiau visavertė, mūsų šeimos kelionė į Meksiką nebūtų buvusi tokia graži ir taip arti tobulybės. Negalėčiau būti tokia motina, kokia esu šiandien, jeigu nebūčiau suremontavusi savo asmenybės pamatų.

Viešėdama Meksikoje, vieną naktį sutikau, kad hipnozės šou metu mane užhipnotizuotų. Mano vaikai buvo tą šou prieš savaitę matę ir sakė, kad tai buvo juokingiausia, ką jiems kada teko matyti. Apie hipnozę dėl pramogos aš turėjau daugybę išankstinių vertinimų, bet iš tikrųjų tiems vertinimams argumentų neturėjau. Tai buvo šou visai šeimai, o vaikai man papasakojo viską, ką anądien matė. Vaikai norėjo, jog jame dalyvaučiau, o aš atsakiau, kad jokiu būdu nedalyvausiu, bet vėliau susimąsčiau apie tai, kaip bandžiau sūnų įtraukti į paplūdimio rankinį ir keletą kitų veiklų. Aš pati tomis veiklomis užsiimti nenorėjau, ir tikriausiai dėl tų pačių priežasčių – dėl drovumo. Mano dukra taip pat nesiryžo imtis keleto dalykų, kurie, mano manymu, jai būtų patikę, jeigu ji būtų tiesiog užsimerkusi ir nėrusi į juos. Aš supratau, kad būdama aktyvesnė galiu būti jiems pavyzdžiu, ypač jeigu prieš kažką darydama jaučiuosi nervingai ir droviai. Todėl hipnozės šou metu aš pakėliau ranką ir mane pakvietė ant scenos. Iš pradžių jaučiau nemažą baimę, bet hipnozinis transas buvo įdomi patirtis. Tiesą sakant, negalvojau, kad mane įmanoma užhipnotizuoti, kadangi praeityje esu patyrusi smurtą ir turėjau labai sudėtingų pasitikėjimo problemų, bet buvo tikrai smagu ir po to daugiau nei 24 valandas jaučiausi fantastiškai.

Manau, vedimas savo pavyzdžiu yra veiksmingas. Kitą dieną mano dukra kartu su manimi atėjo į ispanų kalbos pamokas. Mano sūnus taip pat pradėjo keletą veiklų. Mano jauniausioji buvo panardyti su dviem gidais iš pramogų komandos ir neprašė, kad tėtis eitų kartu su ja. Jums reikėjo pamatyti mus kitą vakarą vykusiame togų vakarėlyje, šokančius šokių konkurse. Aš buvau tokia atsipalaidavusi ir besimėgaujanti, kad šalia buvęs vyras paklausė, ar moku šitą šokį! Įsivaizduokite mane, naktį šokančią Meksikos paplūdimyje, sekančią meksikietį šokių mokytoją. Ar jau pakanka informacijos, kad įsivaizduotumėte, kaip intensyviai judinau klubus prieš visus tuos žmones?

Tai reiškia gyventi! Tai reiškia dalyvauti savo pačios gyvenime. Tai yra laisvė. Tai yra šiandieninis mano gyvenimas ir man jis labai patinka!

Gera po atostogų grįžti namo. Entuziastingai galvoju apie savo ir Carlos* planus šiam tinklaraščiui ir apie bendravimą su jumis visais!

Gyvenimas gyvenamas!

Darlene Ouimet

-----
*Carla – moteris, taip pat prisidedanti prie Pakilimas iš duženų (Emerging From Broken) tinklaraščio kūrimo.


Originalus tekstas Emerging From Broken tinklaraštyje.

Kiti Darlene Ouimet / „Pakilimas iš duženų“ vertimai.

Jums rekomenduojame

0 comments