VERTIMAS. Darlene Ouimet „Išsilaisvinimas iš pančių – mano įsitikinimų sistema“

Aš visada buvau gyvenimo studentė. Mane visą laiką domino tokie dalykai kaip asmeninis augimas, asmenybės ugdymas, knygos apie pagalbą sau ir netgi traukos dėsnis* bei į jį panašūs dalykai. Aš labai intensyviai studijavau knygas. Kadangi turėjau vaikystėje išsivysčiusių pasitikėjimo problemų, tai nieko nepriimdavau už gryną pinigą – visuomet bandydavau ieškoti įrodymų. Biblijos studijose ilgus metus studijavau žodžių kilmę (graikų ir hebrajų). Dalyvavau įvairiausiuose seminaruose ir, sakyčiau, visą gyvenimą buvau tiesos ieškotoja. Aš ieškojau paprastos laimės nuo maždaug 19 metų. Ji mane aplenkė – aš buvau dar griežtesnė sau ir sakiau sau, kad mano lūkesčiai tiesiog per dideli.

Galvojau, kodėl kai kurie žmonės, atrodytų, paprasčiausiai „tai supranta“. Atrodė, kad kai kurie žmonės turi tai, ko aš norėjau: jie buvo laimingi savo kailyje ir atrodė patenkinti gyvenimu. Kad ir kokius pokyčius realizavau, kad ir kokias technikas taikiau, mano pasitikėjimas savimi smarkiai neišaugo.

26 metus dalyvavau 12 žingsnių programose. 12 žingsnių taikiau ištikimai ir jie labai pakeitė mano gyvenimą, bet visada kažko trūko. Aš išvaliau savo praeities šukes geriausiai kaip tik sugebėjau, bet vis tiek nebuvau nuo praeities visiškai išsilaisvinusi.

Šiame tinklaraštyje noriu kalbėti apie esminius dalykus, kuriuos sužinojau, o vienas pagrindinių dalykų man buvo savo klaidingos įsitikinimų sistemos atradimas. Mano tiesa buvo klaidinga ir ji man buvo įskiepyta taip anksti gyvenime, kad jokia terapija ar pagalba sau negalėjo jos pakeisti, kol nesulaukiau pagalbos atskleidžiant melą ir pakeičiant jį tiesa. Atminkite, kad kalbu apie SAVO tiesą, savo asmeninę įsitikinimų sistemą apie save, apie savo vertę, apie įvykius iš savo gyvenimo. Aš norėjau būti atsakinga už blogus dalykus, kuriuos padariau pati, IR norėjau būti atsakinga už dalykus, kuriuos man padarė kiti. Aš turėjau priimti ir suprasti, jog buvau auka, kad galėčiau nustoti gyventi pagal aukos mentalitetą. Buvo reikalingas užadymas tose srityse, apie kurias nieko nežinojau.

Kai pradėjau keisti įsitikinimus, kurie, mano manymu, buvo tiesa apie mane, galėjau pritaikyti visus tuos resursus, kuriuos taip uoliai studijavau ištisą gyvenimą. Visi jie yra vertingi. Dabar suprantu viską. Suvokiu, kodėl vien tikėjimas man buvo neveiksmingas ir kodėl visuomet nepavykdavo pasiekti tikros laisvės.

Dabar aš esu visavertė, nesu sudužusi ir jaučiu aistrą dalintis šia žinia su kitais, kurie savo kelyje į pilnatvę gali jausti frustraciją.

Darlene

-----
*Traukos dėsnis (angl. law of attraction) – įsitikinimas ar teorija, kad sutelkiant dėmesį į pozityvius ar negatyvius dalykus, galima pasiekti pozityvių ar negatyvių rezultatų. (Vert. past.)

Originalus tekstas Emerging From Broken tinklaraštyje.

Kiti Darlene Ouimet / „Pakilimas iš duženų“ vertimai.

Jums rekomenduojame

0 comments