VERTIMAS. Darlene Ouimet „Visą gyvenimą trunkanti smurto žala – penas apmąstymams“

Jeigu jums kas nors sakytų, kad jus muša, nes jus myli, ar tikėtumėte? O jeigu būtumėte vaikas? O jeigu neatsimintumėte, kad būtų buvęs laikotarpis, kai jūsų nemušė, ir kiekvieną kartą, kai jus mušė, jums buvo sakoma, kad jus myli, kad brutalumas yra būtinas ir reikalingas, nes esate labai mylimas? Kad mušimas skirtas jūsų paties labui. Ar manote, kad laikui bėgant mušimas kažkaip įsimaišytų į jūsų meilės apibrėžimą?

O jeigu patyrėte seksualinį smurtą, ir smurtautojas šnibždėjo meilius žodžius, tuo pat metu atimdamas jūsų nekaltybę ir jus žalodamas, bet sakydamas, kad ilgai neskaudės ir kad visa tai yra meilės dalis, kad tau tai patiks ir kad tai tau naudinga? Jeigu tai kartojosi daugybę kartų, kol galiausiai tapo tiesiog gyvenimo dalimi, ar galvotumėte, kad toks smurtas gali įsimaišyti į jūsų meilės apibrėžimą?

O jeigu jūsų pasiekimai niekada nebuvo pakankami? O jeigu jums būtų sakoma, kad jūs niekada nesate pakankamai vertingas, kol galiausiai pradėtumėte manyti, kad šis įsitikinimas kyla iš jūsų? O jeigu niekada nesusimąstėte, iš kur šis įsitikinimas kilęs ir sau užklijavote perfekcionisto etiketę?

O jeigu jums buvo sakoma, kad esate blogas arba kad visada trukdote? Ar tai turėtų įtakos jūsų meilės apibrėžimui?

O jūsų požiūriui į save? Ar manote, kad tokiu atveju turėtumėte aiškų vaizdą, kas esate ir kokia jūsų vertė? Ar manote, kad tokiu atveju jūsų pasitikėjimas savimi turėtų šansų augti ir sužydėti? Jeigu klausytumėtės kito žmogaus istorijos apie patirtą smurtą, ar tas pasakojimas būtų svarbesnis už jūsų paties patirtą smurtą? Ar jūs to žmogaus istorija pasibaisėtumėte labiau nei savo paties išgyvenimais? Ar lyginate vienokio tipo smurtą su kitokio tipo smurtu, vieną jų apibrėždami kaip blogesnį nei kitą?

Žodžio reikšmė kiekvienam žmogui gali turėti kitokią prasmę, priklausomai nuo jų asmeninės su tuo žodžiu susijusios patirties ir nuo to, kaip jie buvo mokomi tą žodį suprasti. Mane išmokė klaidingos žodžių „man naudinga“ reikšmės. Kai kas nors sako: „aš tave myliu“, ką jie turi omenyje? Koks žodžio „geriausia“ apibrėžimas? Jeigu žodžiai „gerai / naudinga“, „meilė“, „pagarba“ ar net „smurtas“ apibrėžiami neteisingai, kyla rimtų problemų. Pradedame vargti su tiesa, nes esame išmokyti, kad netiesa yra tiesa.

Psichikos sveikata gali būti atstatyta bet kokiame amžiuje – ši daugybė mano atrastų minčių man labai padėjo kelyje į išgijimą ir kylant iš duženų. Viliuosi, kad kai kurios iš tų minčių padės ir jums.

Norėčiau sulaukti jūsų komentarų apie tai, kokias emocijos jums sukėlė šis įrašas.

Su geriausiais norais
Darlene Ouimet

Originalus tekstas Emerging From Broken tinklaraštyje

Kiti Darlene Ouimet / „Pakilimas iš duženų“ vertimai

Jums rekomenduojame

0 comments