VERTIMAS. Daniel Mackler „Psichotropiniai vaistai stabdo emocinį augimą“

Psichotropiniai vaistai blokuoja kelią į nušvitimą*. Daktarai išrašo juos kaip greitą problemos sprendimą žmonėms, kurie turi emocinių problemų, reikalaujančių gilesnių ir sudėtingesnių problemos sprendimų nei tai, kas yra buteliuke. Piliulės gali padėti ištrūkti iš ligoninės, bet jos jūsų neatves prie jūsų sielos*.

Specialistų nuomonė ta, kad depresijos ir kitų emocinių problemų priežastis yra cheminiai disbalansai smegenyse. Tai yra netiesa. Cheminiai disbalansai yra problemos pasekmė, o ne priežastis. Cheminiai disbalansai atsiranda dėl neišspręstų vaikystės traumų (kurių pasitaiko nuo nesunkių iki ekstremalių), kurios ir yra tikroji psichikos sutrikimų priežastis. Kai žmonės išsprendžia savo psichikos traumas, jų psichikos problemos taip pat išsisprendžia, o tai savo ruožtu subalansuoja smegenyse esančias chemines medžiagas.

Kelionė į savo sielą – nevaistinis kelias – yra kelionė tiesiai per pragarą. Ji prieinama tik stipriausiems ir gebantiems priimti savo trūkumus: tiems, kas gali stoti akistaton su savo vaikystės traumomis ir jas išspręsti. Šis kelias yra beveik neįveikiamas neturint nepaprastai nušvitusio gido, kurių yra vienetai – ir tai yra gana sunku net ir turint nepaprastai nušvitusi gidą, nes nėra būdo išvengti skausmo ir sielvarto, kurie yra neatsiejama augimo dalis. Būtent todėl vaistai / narkotikai* (nesvarbu, ar išrašyti, ar ne) yra tokie populiarūs. Vaistai / narkotikai panaikina skausmą, neutralizuoja simptomus, padeda užkasti bei atitverti traumą ir apeina gijimą. Juos vartoti yra lengva. Jie nereikalauja nieko paaukoti. Jie yra švelnus ir nuostabus ramstis. Vienintelė už juos sumokama kaina, neskaitant įprasto šalutinio poveikio (kuris kartais būna siaubingai rimtas), yra ta, kad jie nužudo žmogaus sielą.

O emocinis gijimas atveria visą žmogaus jausmų paletę. Gijimas, nepaistant greito pasitenkinimo nebuvimo, galiausiai atneša savigarbos, adekvatumo, kompetencijos, brandumo ir meilės sau jausmus. Gijimas sujungia tave su tavo dabartimi ir praeitimi. Gijimas atveria duris į tavo tikrąją ateitį.

Vartojamos sąvokos, suformuluotos remiantis Daniel Macklerio esė, knygomis, garsine medžiaga ir pokalbiais su juo pačiu:

Nušvitimas (angl. enlightenment) – būsena, kai žmogus sąmoningai visiškai supranta savo tikrąsias emocijas ir yra išsigydęs bei įsisąmoninęs savo praeitį ir patirtas traumas; kai žmogus yra savo tikrojo „aš“ būsenoje; psichologinis ir emocinis sveikumas. Tai neturi nieko bendra su religija ar bet kokia kita misticizmo forma.

Dvasia, siela (angl. soul, spirit) – tikrasis „aš“; žmogaus vidinis, emocinis pasaulis. Tai neturi nieko bendra su religija ar bet kokia kita misticizmo forma.
Kitos sąvokos:
Vaistai / narkotikai – (angl. drug, drugs) reiškia ir medikamentus, ir narkotines medžiagas, o kartais gali reikšti apskritai bet ką, nuo ko žmogus yra priklausomas.

Originalų tekstą anglų kalba galite rasti čia.

Kiti Danielio Macklerio tekstų vertimai.  

Jums rekomenduojame

0 comments