Pranešimas. Saviarcheologinis įrankis „Asmeninės gerovės apskaita“

Pirmiausia visus sveikinu su Naujaisiais metais! Linkiu, kad šie metai būtų kupini atradimų ir kad jie būtų geriausi jūsų gyvenimo metai, kokius iki šiol teko gyventi. Tikiuosi visi jau atsigavote nuo švenčių sumaišties ir po truputį grįžtate į kasdienį gyvenimą.

Noriu paskelbti, kad baigiau kurti vieną saviarcheologinį įrankį, kuris gali padėti daugiau ar mažiau pagerinti jūsų gyvenimo kokybę. Aš jį pavadinau Asmeninės gerovės apskaita. Paprastai sakant, tai yra MS Exceliu sukurta apskaitos forma, padedanti įsivardinti, ką norėtumėte kasdien veikti, ir padedanti matyti, kaip efektyviai sekasi tai įgyvendinti.

Asmeninės gerovės apskaita aš pats naudojuosi jau senokai. Bet kadangi prasidėjo nauji metai ir daugeliui žmonių nauji metai asocijuojasi su pokyčiais gyvenime, su naujų tikslų iškėlimu, su pasižadėjimais sau, ir pan., o Asmeninės gerovės apskaita gali padėti visa tai įgyvendinti efektyviau, tai nusprendžiau šį įrankį šiek tiek patobulinti ir pasidalinti juo su kitais. Tebūnie tai mano kalėdinė-naujametinė dovana savo auditorijai, t. y. jums. Šis įrankis yra visiškai nemokamas ir juo naudodamiesi niekam niekuo neįsipareigojate (aišku, nebent sau, jei to norite).

Toliau trumpai apie galimus naudojimosi šiuo įrankiu privalumus.

Galimi naudojimosi privalumai: 

Organizuotumas. Naudodamiesi Asmeninės gerovės apskaita galite tapti labiau organizuoti, nes žinosite, kokiai veiklai norite skirti laiko ir kaip efektyviai tą darote. Labai tinka žmonėms, kurių gyvenime trūksta struktūros. Taigi, jeigu jums sudėtinga planuotis ir našiai išnaudoti savo laiką, šis įrankis gali padėti efektyviau koncentruoti dėmesį į tai, kas jums svarbu.

Sąmoningumas. Naudodamiesi šiuo įrankiu aiškiau matysite, kas vyksta (ar nevyksta) jūsų gyvenime. Taip pat geriau pastebėsite savo poreikius ir žinosite, kaip sekasi juos patenkinti.

Naujų pomėgių atradimas. Galbūt kai kas naudodamiesi šiuo įrankiu atras naujų veiklų bei užsiėmimų, kurių anksčiau niekada nebandėte, ir nežinojote, kad jums tai patinka.

Produktyvumas. Matydami aiškų savo veiklų sąrašą ir tai, kaip sekasi jomis užsiimti, žinosite, ką norite daryti ir kodėl. Tad greičiausiai gyvenime pajusite daugiau aiškumo ir motyvacijos veikti.

Teigiamų įpročių formavimas / neigiamų įpročių atsisakymas. Reguliariai darydami ar nedarydami tam tikrus konkrečius veiksmus sustiprinsite, suformuosite tam tikrą įprotį. Arba, atitinkamai, atsikratysite nenorimo įpročio ar bent jau jį susilpninsite.

Pozityvumas. Dienos (ir savaitės ar mėnesio) pabaigoje matydami realius rezultatus skaitmenine išraiška, jausite, kad laikas neprabėgo veltui, kad nuveikėte bent kažką – ar netgi viską – ką norėjote. Tad nekankins jausmas, kad diena praėjo veltui ar kad nenuveikėte nieko prasmingo.

Taigi, jeigu iš viso to, ką iki dabar perskaitėte, jums kažkas aktualu, siūlau pabandyti pradėti naudotis šiuo įrankiu ir pažiūrėti, kaip jaučiatės.

Asmeninės gerovės apskaita bus pasiekiama už kelių dienų. Ką baigiau rašyti naudojimosi instrukciją, dar noriu padaryti kelis smulkius dalykus ir viską publikuoti planuoju greičiausiai sekmadienį, sausio 6 dieną. Kai tai įvyks, dar atskirai informuosiu savo blog‘e ir Facebook‘e, ir greičiausiai trumpu video.

Tad iki greito ir dar kartą nuostabių jums metų! 

Jums rekomenduojame

0 comments