VERTIMAS. Jordan Riak knyga-lankstinukas „Atviras kalbėjimas apie vaikų mušimą“ (antroji pataisyta laida) (Atnaujinta 2012-12-03)

Atidžiau peržiūrėjau savo Jordan Riak knygos „Atviras kalbėjimas apie vaikų mušimą“ (Plain Talk About Spanking) vertimą ir publikuoju antrąją pataisytą laidą, kurioje ištaisyta keletas klaidų ir kai kur patobulintas vertimas.

Šioje nedidelėje knygutėje paprastai ir atvirai išdėstomos fizinio smurto – ir apskritai smurto – prieš vaiką pasekmės bei argumentuotai paaiškinama, kodėl toks vaikų auginimo būdas yra ir nepaprastai žalingas, ir labai neefektyvus.

Ši knygutė labai rekomenduojama ne tik visiems tėvams ar su vaikais dirbantiems ir juos globojantiems asmenims (net ir tiems, kurie vaikams tokių metodų netaiko), bet ir tiems, kas su vaikais dažnai nesusiduria, nes ji padeda apskritai geriau suvokti asmenybės raidą ir smurto, kaip tokio, žalą organizmui. O tai savo ruožtu padeda geriau suprasti save pačius ir aplink mus esančius žmones.

Knygą PDF formatu nemokamai galite parsisiųsti iš čia – Jordan Riak „Atviras kalbėjimas apie vaikų mušimą“. Paskutinį kartą atnaujinta 2012-12-03. Pasitikrinkite, ar turite naujausią versiją! Tą padaryti galite pažiūrėję į failo pavadinimą – jo pabaigoje turėtumėte matyti (Atnaujinta 2012-12-03).

Jeigu norite paremti bei paspartinti kitus vertimus ir projekto Saviarcheologija.lt veiklą ar atsidėkoti už gautą naudą, galite tą padaryti čia nurodytais būdais: http://www.saviarcheologija.lt/paremti.html

P. S. Knygoje pastebėję klaidų arba norėdami kreipis kitu klausimu, galite su manimi susisiekti čia nurodytais kontaktais. Ačiū!


Rekomendacijos:

LIETUVIŲ KALBA

Trauma (1 dalis): smurtautojo akimis

Trauma (2 dalis): aukos akimis

Trauma (3 dalis): potrauminis stresas

Trauma (4 dalis): vaikystės trauma

Daniel Mackler „Kūdikio manifestas“

Daniel Mackler „Kas yra smurtas prieš vaikus?“

Alice Miller „Gabaus vaiko drama: tikrosios savasties paieškos“

Alice Miller „Prievartos ištakos: 12 tezių“

Savarankiškų vaikų auginimas: dešimt taisyklių

Robin Grille „Chuliganai iš prigimties“

Puslapis Facebooke: Saviarcheologija

Grupė Facebooke: Laiminga vaikystė

ANGLŲ KALBA

Interviu su knygos autoriumi. The Case Against Spanking - A Freedomain Radio interview with Jordan Riak


www.nospank.net

Visos Alice Miller knygos

http://www.alice-miller.com/

http://www.psychohistory.com/

Lloyd deMause "The Origins of War in Child Abuse" (audioknyga, tekstinė versija – tinklalapyje http://www.psychohistory.com/)

http://www.iraresoul.com/childabuse.html

Daniel Mackler: On Child Abuse and Spoiling

Jums rekomenduojame

0 comments